Comment

Julens klockor- en julkonsert med Stockholms universitetskör

christmas-bells.jpg

Varmt välkommen på julkonsert med Stockholms universitetskör! 

Vi kommer att sjunga julsånger av bl.a. O. Olsson, J. Rutter, P. Warlock, H. Alfvén, och O. Gjeilo

Tid och plats: 
2 december kl 18:00 i Hjorthagens kyrka (t-bana mot Ropsten). 

Biljett pris: 
ordinarie pris: 140 kr
studenter/pensionärer: 80 kr.
barn 0-12: gratis inträde 

Biljett köpes i dörren
------------------------------------
Welcome to our Christmas concert! 
We will perform christmas songs written by O. Olsson, J. Rutter, P. Warlock, H. Alfvén, and O. Gjeilo

Time: 
The 2nd of December, 6:00 PM. 
Location: 
Hjorthagens kyrka (subway red line towards Ropsten). 

Price: 
regular price: 140 kr 
students/seniors: 80 kr 
children: 0-12 years: free 

Tickets are bought on site.

Comment

Comment

Vårkonsert

vårbild.jpg

Vårkonsert: 

Tid: 10 juni, klockan 16:00-17:00                                                                                                                           Plats: Ersta kyrka (Erstagatan 1 C, 116 28).

Biljetter köpes i dörren. 
Pris: 150 kr, 
reducerat 100 kr (pensionärer, studenter, barn under 12 år).                                                                          Dirigent: Malin Strömdahl
------------------------------                                                                                                                                                    Äntligen ljus och värme i vår huvudstad! Kom och fira in våren tillsammans med Stockholms universitetskör! Vi kommer att bjuda på somrig musik från svenska och nordiska kompositörer som bl.a. Hugo Alfvén, Gunnar Eriksson och Jaakko Mäntyjärvi, men också sjunga melodier från internationella kompositörer så som Jake Runestad och Zdravo Marijo.

Varmt välkomna! 
 

Comment

Comment

Provsjungningar våren 2018

Är du sugen på att sjunga i kör i vår? Vi söker sångare från alla stämmor som även kan tänka sig följa med på körresa och tävla i Kroatien i maj 2018. Provsjungningar hålls i aulan på Sveavägen 160 söndagen den 14:e januari. Anmäl intresse här på vår hemsida under fliken "sjung med oss". 

                                                                 GOTT NYTT ÅR!!!

Comment

Comment

Lucia 2017

Här kommer några bilder från luciatågen 2017. God jul och gott nytt år önskar kören! För de som har Facebook kan man på följande länk få njuta av en snutt från vårt framförande på Stockholms universitet. På återseende 2018! 

https://www.facebook.com/stockholmsuniversitet/videos/10155999472847704/?fref=gs&dti=5698556714&hc_location=group

SUK lucia 2017.jpg
Lusse2017 suuuk.jpg
Lucia 2017 suk.jpg

Comment

Comment

Välkomna på höstkonsert!

Aktuellt: Lux Perpetua

Välkomna på höstkonsert i Andreaskyrkan den 25 november. Konserten börjar kl 18 och pågår ca en timme. Kören kommer att framföra Faurés requiem och verk av bland annat Josef Rheinberger, Edward Elgar och Ola Gjeilo. 
Biljettpriser: 100 kr studenter/pensionärer (barn under 12 år gratis), 150 kr ordinarie pris. Det går bra att betala kontant eller med Swish på plats.

Varmt välkomna!

Comment

Comment

Hellenius hörna

Som ni vet så kan man hyra kören för sångevent! Förra veckan fick kören en förfrågan att vara med i Hellenius Hörna och sjunga en sång tillsammans med Henrik Dorsin. En rolig stund! 

Henric dorsin.jpg
Henric dorsin 11.jpg

Comment

Comment

Provsmak från konserten

Hallå!

Här kommer två länkar till körens Youtube-kanal där ni kan lyssna på två sånger vi framförde på vårkonserten. Hoppas att alla njuter av sommaren!

https://www.youtube.com/watch?v=BYH5PgK-4uI&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=BUo14IuJZ-k&feature=youtu.be

/Karolina

 

Comment

Comment

Sommarkonsert

Stort tack till alla er som kom och lyssnade igår på vår sommarkonsert i Ersta kyrka. Nu önskar kören Glad sommar. Håll ögonen öppna här på vår hemsida och på vår Facebook-sida för information om provsjungningar i höst. 

Comment

Juletider och provsjungningar

Comment

Juletider och provsjungningar

Hej! 

Nu har vi haft vår konsert och det blev jättefin stämning i Adolf Fredriks Kyrka, vi är mycket glada över att så många av er kom och lyssnade. För de som inte kunde komma klicka på följande länk och lyssna på en av sångerna vi sjöng: https://www.youtube.com/watch?v=Yc8TgfmediA

Är Du kanske intresserad av att börja  sjunga i kören? Till våren söker vi tenorer och basar så om du tillhör denna stämma är du varmt välkommen att söka. Provsjungningar kommer att äga rum den 21-22 januari i Socialhögskolans aula på Sveaplan 160. Vi kommer även att ha ett öppet rep den 17 januari där du kan komma och testa på hur det är att sjunga med oss under ett rep i fall så önskas. 

 

För att anmäla sig till provsjungning gå till fliken "Sjung med oss" här på hemsidan och fyll i dina uppgifter. 

 

Allt gott

/Karolina 

 

Comment

Oktober, november, december...

Comment

Oktober, november, december...

Haaaallå i snöyran (!) 

Under hösten har kören hunnit med att göra mycket: Vi har sjungit på magisterpromoveringen på Stockholms universitet; vi har åkt på körläger till Barnens Ö; vi repeterar inför julkonserten; och vi har hunnit hänga med varandra på otaliga köröl-tillfällen.  

Den här tiden på året är lite av en favorittid för kören då vi får gå våra kära luciatåg. Förutom den 13:e december, då vi lussar i Stockholm från gryning till kvällning, har vi redan vårt första luciatåg i slutet av november, så repen har klingat fullt av "Sankta Lucia", "Staffan var en stalledräng..." och "Goder morgon...". 

Vi förbereder också inför vår julkonsert den 3 december i Adolf Fredriks kyrka. Konsertens tema är "Jul genom tiderna" och för er som kommer bjuds på en musikalisk resa från medeltiden till nutid. Biljetter kan köpas på plats och kostar 100 kr (Barn 0-12 år: gratis, 13-17 år och Studenter/pensionärer: 80 kr). Tider för konserten är klockan 16-17. 

Hoppas att vi ses där! 

Inför vårterminen kommer vi också att ha provsjungningar, så om du är sugen på att sjunga i kören håll utkik här så kommer mer info om datum snart. 

På barnens Ö 

På barnens Ö 

Tenorernas spex 

Tenorernas spex 

Comment

Comment

Repetitioner i full gång

Kören är glad att välkomna fem nya sångare! (tre sopraner och två basar).  

Repetitionerna har nu satt igång och vi kommer att ha en julkonsert i Adolf Fredriks kyrka i början av december. Temat på konserten kommer att vara "jul genom tiderna" och detta är alltså en ledtråd till vilka slags jullåtar vi kommer att framträda med ;) Mer info om konserten och biljetter kommer längre fram. 

Förutom repetitionerna ska vi framträda på Stockholms universitet vid en magisterpromovering i oktober, detta kommer att filmas och laddas upp på SU:s hemsida där man kan se framträdandet. Vi åker också på körhelg i slutet av oktober där vi kommer att intensiv repa julrepertoaren, umgås och ha det festligt :)  

Hoppas att ni haft en bra start på hösten.  

På återseende!

 

//Karolina 

Comment

Comment

Sommarkör och terminsstart

Hej!

Tänka sig att hösten redan är på intåg i Stockholm. I kören börjar man känna av att den nya terminen nalkas: det börjar komma mail inför körstart i mobilen, spänningen inför första repet med vår nye dirigent, och längtan att åter få utmana sig själv med en ny och fräsch repertoar. 

Under sommaren blev det några tillfällen med sommarkör för de som fortfarande var i staden och ville träffas. Vi gav oss på en blandning av låtar: allt ifrån Jungfrun går i ringen (Alfvén), Igelkotten Ivar (Ernryd, Klint), An Irish blessing, och nu sista sommarkörs tillfället ska vi sjunga ett arr av Fritiof och Carmencita, gjort av en medlem i kören. 

Bilder från sommarkören 

Bilder från sommarkören 

Bilder från sommarkören 

Bilder från sommarkören 

Är du sugen på att börja sjunga i en social och ambitiös kör till hösten? Är du första sopran eller bas? Då är du varmt välkommen att provsjunga till oss den 4 september i aulan på Socialhögskolan, Sveaplan i Stockholm (anmälan sker under fliken "sjung med oss"). Vi har repetitionstid tisdagar mellan 18:15-21:00 under terminen. 

audition.jpg

Planerat inför den nya terminen är att ha en julkonsert i december, så vi kommer att börja jobba med den repertoaren redan i början av terminen. Håll ögonen öppna här eller på vår Facebooksida för mer info om konserten när det börjar närma sig. 

Tack för att ni tittade förbi bloggen och jag önskar er en fin start på hösten :) 

Varma hälsningar 

Karro

(1:a alt, sekreterare och bloggare i kören). 

 

Comment

Konsert och avslutningsmiddag

Comment

Konsert och avslutningsmiddag

I lördags hade vi vår efterlängtade vårkonsert i Stefanskyrkan och vi är så glada över att så många ville komma och att det blev fullsatt i kyrkan.  

Efter det hade vi vår avslutningsfest för terminen och avtackning av vår dirigent. Kvällen var planerad och uppstyrd av vårt fina festeri och den bjöd på god mat, sång, jyckel och dans kvällen/natten lång. Det var ett perfekt avslut på terminen :) Dock är terminen inte riktigt slut än, denna vecka har vi provdirigering för potentiella dirigenter inför kommande hösttermin och många duktiga dirigenter är intresserade av tjänsten vilket är roligt. För de riktigt sångsugna återstår också två små sjungningar på universitetet denna vecka, och sedan drar sommarkören igång för de som är i Stockholm och inte kan hålla sig från sommarsång och häng. 

Foto från kvällens middag. 

Sopranernas jyckel under kvällen, en tacksång till vår dirigent Jacob, i form av ett medley. 

Sopranernas jyckel under kvällen, en tacksång till vår dirigent Jacob, i form av ett medley. 

Stockholms universitetskör önskar alla en härlig sommar! Håll er uppdaterad här på vår hemsida mot slutet av sommaren, eller på vår sida på facebook, i fall just Du är sugen på att börja sjunga med oss i höst! Info kommer att komma när vi har provsjungningar inför nästa termin :)  

Ha det fint! //Karolina 

Comment

Vårkonsert på G!

Comment

Vårkonsert på G!

Hej Hopp!

Våren är här i Stockholm och allt är lite ljusare, vackrare och bättre! Det är ungefär så vi sångare känner oss också efter vår körresa till Italien!

Nu är vi redo att ge järnet på vår vårkonsert den 28 maj i Stefanskyrkan i Stockholm. Du har väl inte missat att boka in det datumet? Kom och lyssna på samma repertoar vi vann med i Italien och fira vårens ankomst tillsammans med oss! Konserten börjar klockan 16:00 och man kan köpa biljetter i dörren: 100 kr normalpris, 80 kr för studenter/pensionärer, och barn under 12 år har gratis inträde. 

Vi är även lite extra emotionella då detta kommer att bli vår sista konsert med vår fantastiske dirigent som vi haft i sex år. Vi hade inte vunnit i Italien och vi hade inte varit samma finstämda kör vi är idag utan hans musikaliska ledning. Kom därför gärna och lyssna på oss en sista gång tillsammans!   

Ha det fint! 

//Karolina 

 

 

 

Comment

Körtävlingen till Italien

Comment

Körtävlingen till Italien

Idag är första dagen på hemmaplan i Sverige igen efter vår körresa till Italien under Kristi Himmelsfärdsledigheten. Vi bodde centralt i staden Cattolica och ägnade dagarna åt att repa inför körtävlingen i "Queens Theatre" som skulle hållas på fredagen, och mellan repen åt vi gelato i solen och strosade runt i den pittoreska kuststaden. 

Vyn från vårt lunchställe på fredagen 

Vyn från vårt lunchställe på fredagen 

Rep inför första momentet av tävlingen på fredagen 

Rep inför första momentet av tävlingen på fredagen 

På fredagen tävlade vi mot fem andra körer i vuxenkategorin (korister från Nederländerna, Finland, Ryssland och Turkiet) och gick vidare till final mot kören från Finland som vi vann!!! Vår dirigent vann även priset för tävlingens bästa dirigent! Wohoo!!

Segerbilden efter vinsten i Queens Theatre 

Segerbilden efter vinsten i Queens Theatre 

Efter de goda nyheterna firade vi på hotellet med sång och fest som varade natten lång. Nu är vi förväntansfulla att få sjunga samma repertoar vi vann med på vår vårkonsert den 28 maj i Stefanskyrkan!! Kom gärna och lyssna på oss då, mer info om vårkonserten finns på vår FB-sida. 

Fotosession på torget utanför hotellet 

Fotosession på torget utanför hotellet 

Ha det fint!

//Karolina 

 

Comment

Comment

Terminsstart!

God fortsättning! Nu är äntligen 2016 här och kören har sin första repetition imorgon. Hösten bjöd på brittisk folkmusik och i vår ska vi istället jobba med svensk och nordisk folkmusik. Dessa stycken kan ni komma och lyssna på den 28 maj på vår vårkonsert! I vanlig  ordning åker kören också på körresa och denna gång åker vi till Cattolica, Italien, där vi kommer att delta i körtävlingen vid Queen´s Theatre. 

Är du sugen på att börja sjunga i vår? Just nu söker kören söker speciellt förstasopraner och andrabasar. Vi kommer att ha ett öppet rep den 19 januari då man är välkommen att komma och sjunga med oss på vår repetitionstid mellan klockan 18:15-20:45. Vi har även provsjungningar den 23 januari och för att anmäla sig besöker ni vår hemsida och går in under fliken "sjung med oss". Nya medlemmar till kören har också möjlighet att följa med oss på körresan till Italien! 

Vi välkomnar 2016 med spänning och hoppas också att ni alla får ett bra år! Mvh Karolina (medlem och bloggare för Stockholms universitetskör). 

Comment

Comment

Nya korister inför våren sökes!!

Gott nytt år! 

Inför våren 2016 söker kören nya glada korister! Vi är i speciellt behov av första sopraner och andra basar som gärna också ska kunna åka med på körresa till Italien i maj. Är du sugen på att börja sjunga tillsammans med en härlig grupp med människor, sök gärna! 

 

 

Comment

Comment

God afton mitt herrskap här kommer Lussebrud...

December har varit en mycket produktiv period för kören och vi gick över ett tiotal luciatåg på olika företag i Stockholm. Bilden är tagen från vårt luciatåg på Stockholms universitet där vi sjöng för rektorn och hennes kansli på deras julmingel. Dagen bjöd inte bara på fin sång och en massa lussebullar men vi tjänade också ihop en slant för körresan som vi ska göra i vår till Italien, wohoo! 

God jul på er allesammans! 

lucia.jpg

Comment

Vår höstkonsert "From Britain With Love"

Comment

Vår höstkonsert "From Britain With Love"

Den 7:e november hade vi vår efterlängtade höstkonsert! På menyn fanns ett varierat utbud av engelska folkvisor:  för de kärlekskranka visor om sköna jungfrur och djärva sjömän; för de med barnasinne visor om fåglar som flyger ut från pajer och katter och ugglor; för de allvarsamma visor om tidens gång och olycklig kärlek... Ja, det fanns verkligen något för alla ;) 

Om du inte hade möjlighet att vara där och är du nyfiken på hur det lät kan du lyssna här:

Vill du höra ännu mer så kan du besöka Stockholms universitetskörs YouTube-kanal.

Nu är vi redo att gå vidare och börja sjunga julmusik. Om ni också tycker om juletider kan ni fira med oss och komma och lyssna när vi lussar i Stockholm, mer info om var kommer snart.

Ha det bra tills dess!! :) 

/Karolina  

Comment