Comment

Körhelg och konsert

I början av oktober så var Stockholms universitetskör, som brukligt, iväg på ett körläger på Barnens Ö under en hel helg. Det sjöngs, det festades och det klagades på att behöva sjunga efter festande. I tillägg så hann vi även med att ta några tjusiga kort på oss själva, varav ett av dem kan beskådas nedanför.

Nästa hållpunkt är nu magisterpromoveringen nu på fredag och vår konsert i Engelska kyrkan den 7:e november (läs mer om denna under "Hör oss").

Comment

Comment

Vill du vara med i Stockholms universitetskör?

Vill du vara med och sjunga i Stockholms universitetskör i höst? Klicka då på "Sjung med oss" och fyll i formuläret där. Provsjungningar kommer att äga rum under sista helgen i augusti. Just nu letar vi lite extra efter några ytterligare basar och tenorer, men alla är naturligtvis varmt välkomna att söka!

Comment

Comment

Övning pågår

Övandet inför vårens konsert pågår för fullt. Idag hade till exempel tenorerna ett av sina stämrep då de krångligaste bitarna i repertoaren gicks igenom lite extra noga.


Comment

Comment

En ny termin

Nu har äntligen en ny termin satt igång för Stockholms universitetskör. Vi kan ännu inte avslöja repertoaren, men vad vi kan säga är att det kommer att vara någonting helt annorlunda än vad vi normalt sett brukar göra, någonting som förhoppningsvis kommer att bli både roligt, utmanande, och också utvecklande för kören, och inte minst även underhållande för en publik att se och höra på.

Mer information kommer snart alltså.

Comment

Comment

Höstens stora konsert genomförd

Konserten "Norrsken - Ett levande nattljus" genomfördes med mycket gott resultat i Eric Ericson-hallen nu i söndags. Uppslutningen av publik var god och lokalen levererade verkligen ur en akustisk synvinkel med sin magnifika efterklang.

Utvalda delar av konserten kommer snart att dyka upp här på hemsidan under "Hör oss".

(Foto:   Rikard Norstedt.  )

(Foto: Rikard Norstedt.)

Härnäst väntar nu Lucia då vi kommer att ägna oss åt intensivt lussande på en hel del olika företag och akademiska institutioner.

Comment

1 Comment

Sjungning på magisterpromoveringen vid SU

Igår så sjöng Stockholms universitetskör, såsom brukligt, på Stockholms universitets magisterpromovering, en tillställning då de som tagit en masterexamen får ta emot sina diplom. Förutom att vi framförde "Kom!", "Käraste bröder" och "Länge leve livet" så fick vi även tillfälle att genomföra som en slags skarp generalrepetition på en av styckena som vi kommer att sjunga under morgondagens konsert: "Northern lights" av Ola Gjeilo.

1 Comment

Comment

Körhelgen avslutad

Körhelgen har nu genomförts med mycket gott resultat. Förutom intensiv övning där vi verkligen fick tillfälle att sjunga ihop oss beträffande konsertrepertoaren så hanns det även med en fest med pirattema, spex, bastubad och gruppfoton. Nu siktar vi på konserten som som sagt kommer att genomföras den 2:a november i Eric Ericson-hallen och sedan på Lucia som blir avslutningen på terminen.

Comment

Comment

Mot Barnens ö

I morgon åker Stockholms universitetskör, som traditionen bjuder, på den årliga körhelgen till Barnens ö där vi under några dagar kommer att öva intensivt på den repertoar som vi ska framföra i Eric Ericson-hallen den 2:a november. Det blir en helg med sång, spex och fruktansvärt mycket fika.

Vi återkommer med avrapportering och bilder nästa vecka.

Comment

Comment

Allhelgonakonsert i Eric Ericson-hallen

Den 2:a november klockan 17.00 kommer Stockholms universitetskör att genomföra en allhelgonakonsert i Eric Ericson-hallen på Skeppsholmen. Temat för konserten som har namnet "Norrsken - Ett ljus i mörkret" är just ljuset, och vi kommer att sjunga stycken av både Morten Lauridsen och Ola Gjeilo ackompanjerat av en stråkkvartett och en pianist.

Biljettpriset kommer att ligga på 80:- för studerande och barn och på 120:- för övriga. Biljetterna köps i dörren.


Comment